Evropa do roku 1914 : historie v dokumentech - Kvirenc, Jan (Dialog, 2007)
Publikace tvoří samostatný protějšek úspěšné knihy České dějiny do roku 1914 od stejných autorů. Na více než 300 autentických dokumentech jsou představeny hlavní události dějin politických, náboženských, vojenských i hospodářských, nechybějí sondy do dějin kultury a každodennosti života obyčejných lidí. Osobní výpovědi aktérů a vzpomínky pamětníků se střídají s oficiálními dokumenty, zařazeny jsou profily významných osobností a úvahy soudobých historiků