Kamenná pěst - Watt, Peter, 1949- (Klokan, 2009)
Když první světová válka zasáhne východní Afriku, křehká a vzdělaná Ema se svému muži Oskarovi, nadšenému německému důstojníkovi, ještě více odcizí. Hledá východisko v milostném románku s válečným odpůrcem Hansem a rozhodne se Oskara nadobro opustit. Avšak Hans je náhle odvelen k Viktoriiným vodopádům do diamantových dolů.