Nejkrásnější katedrály světa - Kerékgyártó, Éva (Brána, 2009)
Katedrály byly stavěny pro věčnost a při jejich výstavbě byla zohledňována nevšední měřítka: pracovali na nich nejskvělejší stavitelé doby, jimž nezáleželo na množství práce, ani na čase. Kolínský dóm, známý svými dvěma věžemi, byl stavěn dlouhých 632 let a věž proslulé Canterburské katedrály byla dokončena takřka 450 let po položení základního kamene. Katedrály jsou nositelkami takových estetických znaků a architektonických řešení, které každého pozorovatele zcela okouzlí. Ve výpravné publikaci vybavené nádhernými fotografiemi se čtenář seznámí s nejkrásnějšími katedrálami světa, nahlédne do jejich historie a nejznámějších pozoruhodností.