Leonardo da Vinci a zloděj obrazů : detektivní příběh pro děti školou povinné - Benn, Amelie (Detektivní příběh pro děti školou povinné, 2009)
Detektivní příběh pro děti školou povinné. Slavný renesanční umělec Leonardo da Vinci, jeho učeň Francesko a Franceskova kamarádka Isabella pátrají po tajemném zloději obrazů, který Leonarda okradl. Při tom se seznámí nejen s rušnou Florencií 16. století, ale také s průkopnickými vynálezy a velkolepými uměleckými díly tehdejší doby. Čtenáře dozajista ohromí převratné Leonardovy nápady, kterými dalece předběhl své současníky. Poutavé vyprávění doprovázejí zajímavé otázky, na které když děti odpoví, stanou se na konci knihy skutečnými znalci da Vinciho díla.