Má sestřenka Rachel - Du Maurier, Daphne, 1907-1989 (Baronetka, 2008)
Oproti Rebecce (Mrtvá a živá) se zde autorka více soustřeďuje na charaktery postav, tam, kde anonymní hlas popisoval významný dům, se vynořují precizně vypracované charaktery osob, jež dlí v sídle, jehož jméno se čtenář ani nedoví. Téměř detektivní zápletka je postavena na studii podezřívavosti, jež se rozlézá v lidských vztazích jako rakovina, a zasahuje všechny okolo. Malé bezvýznamné události se postupem času vrší, až dosahují rozměrů tragédie. A čtenář jen čeká, kdy a jak se utrhne první lavina a za ní nevyhnutelné další, které drama ukončí.