Lidové tradice : původ lidových tradic, zvyky, pověry, pranostiky, říkadla a hry - Šottnerová, Dagmar, 1957- (Rubico, 2009)
V první části knihy jsou podrobné informace o českých tradicích, které souvisejí s křesťanskými svátky, světci a koloběhem v přírodě. Jsou zde zvyky, zvyklosti, pranostiky, legendy o svatých. Ve druhé části je mnoho lidových říkadel, rozpočitadel a hádanek k daným tématům. V poslední části je přes 240 her pro jednotlivce i skupiny, kterými je možné lidové tradice přiblížit dětem. Díky přehlednému uspořádání je možné snadné vyhledávání a orientace. Kniha je určena rodičům, pedagogům a lidem, kterým je lidová kultura blízká.