Mrtvý v obecném zájmu - Eidler, Petr, 1958- (Původní česká detektivka, 2012)
Menší město prožívá mimořádnou událost. V kulturním domě probíhá charitativní koncert na podporu dětských domovů, seniorů a postižených. Pro místní podnikatele a zastupitele je to jedinečná příležitost, jak se pořádně zviditelnit. Akce se však vymkne pořadatelům z rukou a v zákulisí dojde k brutální vraždě, jejíž obětí je jeden z drobných podnikatelů. Policie má hned jasno a odveze nevinného pana Lálu, v jehož kapse najde nůž. Soukromé vyšetřování zločinu musí v první řadě odpovědět na otázku, kým ve skutečnosti byl zavražděný muž. Čím více pravdy vychází najevo, tím se stává život ve městě nebezpečnějším...