Tlukot a bubnování, aneb, Veliké putování tří skřítků za prstýnk em princezny Květušky, aneb, Tajemství největšího strašidla a bubá ka Velkého Tlustce - Jirků, Jan, 1977- (Albatros, 2010)
Na cestě za ukradeným prstýnkem princezny Květušky potká tři skřítky nejedno dobrodružství a nebezpečí. Putují neznámými a nebezpečnými kraji, svedou bitvu s ptákem Krakem, spolkne je strašlivý Plazivec a kapitána Ryce vyfotí zlý Fotoun... A to je tedy pěkné nadělení! Strašidla a bubáci číhají na každém rohu, a tak voláme všechny odvážné děti, aby se k výpravě připojily a prstýnek princezny Květušky zachránily.