Zápisník jedné lásky - Sparks, Nicholas, 1965- (Ikar, 2013)
Působivý milostný příběh se odehrává roku 1946 v Jižní Karolíně. Jednatřicetiletý Noah Calhoun, válečný veterán z amerického Jihu, se po 2. světové válce vrací domů, aby začal nový život. Doufá, že se tu znovu setká s dívkou, kterou velice miloval. Přestože se mu nepodařilo dívku najít, nedokáže zapomenout a smířit se s tím, že ji už nikdy neuvidí. Jednoho dne se však jeho milovaná vrací do města, aby se s ním setkala naposledy...