Černé jako smola : detektivní povídky - Prošková, Hana, 1924-2002 (Původní česká detektivka, 2012)
Šest detektivních povídek s oblíbenými hrdiny malířem Horácem a nadporučíkem Vašátkem. Jejich literární úroveň graduje od první z nich, "Černé jako smola", která dala celému výboru název, až k nejzdařilejším posledním "Psyché" (případ vraždy nemocné ženy, která se nedokázala vzdát milence) a "Sluneční skvrny" (Vašátko se vrací do své minulosti, k vraždě z 50. let).