Andělé všedního dne - Viewegh, Michal, 1962- (Druhé město, 2014)
Pro dvaapadesátiletého Karla z pražských Nuslí je úterý 5. září 2006 posledním dnem jeho života, ale to zatím vědí jen andělé... Mladá vdova, učitel autoškoly, sebevrah a čtyři andělé - to jsou možná trochu překvapiví protagonisté této knihy. Novela vypráví příběh jediného dne, na jehož konci se tři lidské osudy spojí v jeden