Anna a Anička : o životě na začátku a na konci - Špinková, Martina (Bludiště, 2014)
Obrázková knížka Martiny Špinkové o babičce Anně a její vnučce Aničce. Anička se narodí na svět, kde se jako většina z nás potká se svou babičkou. Hraje si s ní, učí se od ní, povídají si spolu a mají také tajemství. Jak Anička roste a poznává svět, babička pomalu odchází. Anička je s babičkou až do konce a dokáže si s ní hrát i potom. Jak se to stane?Knížka je postavená na skutečných příbězích a tím také děti i rodiče oslovuje - doufáme, že se v ní trochu poznají, při čtení se společně potkají, a k tomu, o čem se zvláště dospělým mluví těžko, jim knížka otevře dveře