Hřbitov pátera Hansena - Dekker, Ted, 1962- (Metafora, 2011)
Kniha v sobě kombinuje skutečné zážitky bosenských hrůz z roku 1992, zlomený psychický vývoj chlapce, jeho touhu po pomstě a vraždění ve jménu spravedlnosti. Danny Hansen viděl na vlastní oči peklo na zemi. Pozoroval, jak ozbrojení Srbové vtrhli do jejich domu, znásilnili matku a sestry a nakonec jim podřízli krky. Rostl s touto hrůzou a mstil se. V dospělosti pak, paradoxně ke svým zkrvaveným rukám, se stal knězem. A pak je tu další příběh. Ztracená dívka, která podlehla heroinu. Závislá troska je sražena vozem na silnici, řidič se jí ujme, stará se o ni a dává jí léky. Dívka cítí novou závislost, která je však po čase zlomena. Lamont se jednoho dne nevrátil. A kdosi cizí chodil po domě. Dívka pátrá po svém zachránci a setkává se s Dannym Hansenem, knězem s krutým dětstvím. Spleť společného pátrání však přináší mnoho zvratů – jeden o druhém se dozvídají více a to více je stále děsivější. Nakladatelská anotace. Kráceno