Ajdar - Satrapi, Marjane, 1969- (Mladá fronta, 2008)
Podzemní drak Ajdar se zlobí. Zjistí statečná Matylda proč? Matyldina země je jedna z nejkrásnějších na světě. Jednoho dne ale přijde zemětřesení a nic není jako dřív. Až na Matyldu. Král ji proto pověří nebezpečným úkolem: vydat se do nitra země za drakem Ajdarem, který zemětřesení způsobil, a zjistit, co ho rozzlobilo. Statečná holčička putuje do podzemí a podaří se jí vyřešit nejen problém draka Ajdara, ale i spousty dalších, zvláštních bytostí. Vtipný, nádherně ilustrovaný příběh pro nejmenší.