Arlington park - Cusk, Rachel, 1967- (Paseka, 2015)
Hořce komický román přední současné anglické autorky je kronikou jednoho deštivého všedního dne v životě pětice mladých, dobře situovaných matek žijících s rodinami ve vilové čtvrti na okraji Londýna. Manželské soužití, starosti o domácnost a děti, nákupy a návštěvy, jež se pro hrdinky stávají povinností, samozřejmostí každodenního života a svérázným bojištěm obou pohlaví zároveň, dokáže Cusková mistrně vylíčit s porozuměním, smyslem pro humor, ale i nelítostnou věcností, které jí spolu s originálním, suverénním stylem také u nás jistě získají řadu nadšených čtenářů