Život střídá smrt - Prouza, Petr, 1944- (Šulc-Švarc, 2015)
V psychologickém románu z lékařského prostředí se autor vyrovnává s trýznivým tématem nevyléčitelné nemoci milované ženy. Výpověď o objektivním průběhu nemoci, o proměnách a trvání nejcennějších lidských hodnot, kdy smrt střídá život a život střídá smrt, působí na čtenáře niternou opravdovostí a dramatickým napětím.