Záhada v novinách - Widmark, Martin, 1961- (Detektivní kancelář Lasse & Maja, 2013)
Vallebský zpravodaj je náhle plný podivných zpráv o obyvatelích městečka. Kdo je asi šíří? Případu se ujímají Lasse a Maja.Ředitel školy jako školák podváděl! Muhammed dává do šperků falešné diamanty! Policejní inspektor krade! Lasse a Maja nevycházejí z údivu. Vallebský zpravodaj je plný takových zpráv. Kdo má zájem na tom, aby se šířily? To musejí Lasse a Maja vyšetřit!