Zločin na Bezdězu - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Hříšní lidé Království českého, 2015)
Jubilejní dvacátý příběh královského prokurátora a správce hradu Bezděz Oldřicha z Chlumu se odehrává přímo na Bezdězu a v hlubokých lesích, které ho obklopují. Tajemný zločin pomáhají řešit jako obvykle panoš Ota a velitel Diviš..