Život staré Šumavy / Šumava a její lid. Cesty za obživou. Všední a sváteční dny - Vondruška, Vlastimil, 1955- (Vyšehrad, 2014)
Kniha historika a spisovatele Vlastimila Vondrušky vypráví čtivým a přitom fundovaným způsobem o proměnách život staré Šumavy. Je doplněna téměř stem unikátních dobových fotografií ze sbírek Muzea Šumavy v Sušici.