Vypadni z mýho života! - Davouze, Marta, 1945- (Mladá fronta, 2015)
Román vychází ze stejnojmenné novely vydané v roce 2004. Spisovatelka se tu s nadhledem vrací k událostem, které ji přiměly ukončit v pozdním věku několik desetiletí trvající manželství. Ačkoli základní linie milostných vztahů a letitých manželských sporů zůstala zachována, s odstupem času má zcela jiné zabarvení a nehraje nejdůležitější roli. Vlastní příběh - místy smutný, místy humorný - autorka proplétá příběhy lidí ze svého okolí, blízkých, i těch, kterým se v životě nebylo možné vyhnout