Zatracené kyselo : vzpomínky na vaření a domácnost v 80. letech : volné pokračování Cukru na nitku - Kadlasová, Jaroslava, 1956- (Příběhy psané s chutí, 2015)
Laskavé vzpomínání na vaření, jídlo a domácnost v osmdesátých a na počátku devadesátých let minulého století Ve své druhé knize autorka vzpomíná, jak se žilo v okresním městě pod horami a jak si po svatbě zařizovala vlastní domácnost a zvykala si na nové prostředí, tak odlišné od velkoměsta. Nakonec všechno zvládla - výchovu potomka i místní kyselo. Vaření se stalo jejím koníčkem a časem i pracovní náplní. A pak vtrhly do života i do kuchyně polistopadové změny: nové suroviny, kontakty se světem a první zážitky z cestování. Vyprávění doprovázejí dobové recepty