Čekání na nekonečno - Niedl, František (MOBA, 2015)
Život architekta Tomáše Merce je plný emocí a zároveň plný chladu - v rodině i v zaměstnání má spíše známé než přátele. S lehkostí jemu vlastní navazuje nové milostné vztahy a se stejnou lehkostí je ukončuje. Je milován i nenáviděn, sám však nedokáže jedno ani druhé. Žije životem bez hlubšího smyslu, ačkoli v mládí vnímal sám sebe úolně jinak. Vše je náhle jiné a tato skutečnost mu nastavuje zrcadlo. Znovu se dívá na lidi ve svém okolí a snaží se je vidět pohledem, o který se předtím nikdy nepokusil..