Dáma ve zlatém : strhující příběh mistrovského díla Gustava Klimta - slavného portrétu Adele Bloch-Bauerové - O'Connor, Anne-Marie (Životopisy, 2012)
Strhující příběh portrétu Adele Bloch-Bauerové a jeho tvůrce Gustava Klimta. Drama prosycené láskou a krví. Směs dech beroucího thrilleru o hrůzách války, ponížení a zoufalství s románem o umění, o lásce, vášni a síle lidského ducha