Křeček Ferda v nebezpečí - Reiche, Dietlof (Mladá fronta, 2012)
Neobyčejný Ferda se naučil psát na počítači a jeho prostřednictvím se dorozumívá se svým dospělým přítelem. Musí však uprchnout před pseudovědcem, který chce pitvat jeho unikátní mozek. Na útěku ho čeká řadadobrodružství, ale také přátelství dvou veršujících morčat a kocoura. Nakonec je však přece jen polapen, a když už se loučí se životem, přijde v poslední chvíli záchrana. Je patrné, že autor psal Ferdův příběh s velikou chutí a radostí, je skvělý vypravěč a naplno popustil uzdu své fantazii.