Dědo, ty jsi indián - Rožnovská, Lenka (Čtení pro prvňáčky, 2013)
Když školačka Anička odjela na prázdniny k babičce a dědečkovi, netušila, že to budou prázdniny indiánské. Andulčin dědeček má totiž srdce malého kluka a moc rád si hraje na indiány. K jeho vykutáleným nápadům se Anička nadšeně přidá a začnou se dít věci - prádelní šňůra se promění v laso, sprcha v Niagarské vodopády a soused Ludvík v nepřátelskou bledou tvář.