Zákeřná Ebola - Preston, Richard, 1954- (Knižní klub, 2014)
Tato kniha není román s vymyšlenou zápletkou: zdravotníci bojující o záchranu lidských životů v epidemií zasažených oblastech jsou skuteční - příběh zachycující jejich obětavé úsilí o odvrácení celosvětové katastrofy se však čte jako děsivý thriller.