Born to run = Zrozeni k běhu : zapomenutý národ a tajemství nejlepších a nejšťastnějších běžců světa - McDougall, Christopher, 1962- (Mladá fronta, 2011)
Nevázaně a čtivě napsaná kniha o běhání zavede čtenáře mezi indiány kmene Tarahumarů z mexických Copper Canyons - Měděných kaňonů, kteří dokáží běhat bez odpočinku stovky mil