Peníze od Hitlera : (letní mozaika) - Denemarková, Radka, 1968- (Host, 2006)
Druhá autorčina prozaická kniha je opět groteskně potemnělým příběhem, panoptikem, v němž se ve dvou časových rovinách léta 1945 a léta 2005 odvíjí osud Gity Lauschmanové - dívky, která po návratu z koncentračního tábora zjistila, že se nemá kam vrátit, že útlak a běsnění neskončily. A Gity Lauschmanové, ženy, která chce na sklonku života dosáhnout spravedlnosti.