Střídavá péče pro Kukačku - Brycz, Pavel, 1968- (Mladá fronta, 2016)
Rozvod. Manželé svádějí bitvu o svou šestnáctiletou dceru. Oba chtějí dítě jen pro sebe. Soudkyně prosazuje střídavou péči. Matka však prohlásí, že manžel není biologický otec, a nevidí důvod, proč by měl uplatňovat nárok na dceru. Šok pro manžela! Následují testy paternity, které potvrdí, že dcera není jeho a on vychovával kukaččí mládě. Ale jaký šok, když neuspěje v testech maternity, které si vymohl právník poškozené strany, ani matka! Tři lidé, kteří k sobě patřili, jsou náhle postaveni do nové situace. Vlastně i čtvrtý člověk, tajemný muž, úlet ženy před 17 lety, ten, který zpovzdálí sledoval své dítě, ztratí svou jistotu. Vypátrají záměnu v porodnici? Najdou vlastní dítě ženy, která odtud odnesla jiná? A kdo bude biologickým otcem dítěte?