Kořeny - Haley, Alex (Boje, 1981)
Dramatická epopej sledující osudy sedmi generací zamerikanizovaných černochů od osmnáctého století do současnosti, která se stala podkladem k televiznímu seriálu, je výsledkem bádání amerického černošského spisovatele, jenž sledoval historii svého rodu o prapůvodních kořenů v Africe.