Zazděná slečna a jiné příhody pro vyražení - Janáčková, Jaroslava, 1930- (Slunovrat, 1980)
Výbor lidového čtení z přelomu 18. a 19. století (P. Šedivý: Zazděná slečna aneb ..., Maran a Onyra, J. Rulík: Boženka, veselého Kubíčka manželka, F. Zamyš: Krátké opsání života Ludvíka šťastného neb ..., A. J. Zíma: Karel Devienzo z Londonu a slečna Amália florentýnská aneb ..., V. M. Kramerius: Dobrá rada v potřebě anebo ..., V. R. Kramerius: Železná košile) obsahuje příběhy rytířské, dobrodružné, výchovné a mravoličné.