Víc než jen hlas / Paul Simon, Jacques Brel, Bulat Okudžava, Leonard Cohen, Joni Mitchellová, Donovan, Bob Dylan : [Výbor básní] ; Prův. text naps. a básně [z angl., franc. a ruš.] přel. Jiří Vejvoda ; Básně přebásnil F. Novotný ; Předml. : Miloš Skalka ; Fot. k básním: Vojtěch Písařík - Novotný, František (Kamarád, 1980)
Sborník představuje v autorských medailónech a písňových textech významné tvůrce populární hudby - , , zpívající básníky" šedesátých a sedmdesátých let, v jejichž repertoáru jsou písně o lásce, o každodenních starostech obyčejného člověka, ale i protesty proti válce, násilí a ničení přírody.