Cawdor - Jeffers, Robinson (Práce, 1979)
Veršovaná dramatická skladba se snaží na příběhu amerického farmáře z počátku století obnovit účinnost antické tragédie. Hlavní postavou poémy je dcera životního ztroskotance, jež v sobě nese problematiku sociálního postavení ženy a úděl lidí zbídačených kapitalismem.