Zoubkovaný poklad - Nováček, Jiří (Kamarád, 1979)
Knížka vypráví o doručování zásilek ve starověkých civilizacích, o poštovní službě ve středověku i o její organizaci v současnosti. Seznamuje s historií první známky světa, líčí osudy některých světově proslulých známek i padělatelské aféry a uvádí praktické rady pro začínající filatelisty.