Jak se dělá keramika - Rada, Pravoslav (Jak, 1963)
Instruktivní příručka, určená zájmovým kroužkům, vysvětluje, co je to keramika a seznamuje s postupem prací při výrobě jemné keramiky. Popisuje výrobní i pomocné materiály a nářadí i jednotlivé druhy prací od přípravy hlíny přes modelování a vytáčení, různé druhy dekorační techniky až k pálení výrobků.