Létavice a lunatici - Jakeš, Petr (Kolumbus, 1978)
Populárně vědecká knížka přibližuje čtenářům moderní poznatky z výzkumu mimozemských materiálů - létavic (meteoritů) a měsíčních hornin. Vypráví o "lunaticích", lidech, kteří zkoumají Měsíc, o původu a složení meteoritů, o výsledcích rozborů měsíčních vzorků, o různých hypotézách, vysvětlujících původ Měsíce a vývoj planet naší sluneční soustavy aj.