Švestky a třešně - Vávra, Miloslav (Malá pomologie, 1965)
Příručka, rozdělená do dvou částí, zahrnuje jednak švestky, slívy, mirabelky a renklódy, jednak třešně, višně a sladkovišně. Obsahuje nejen pomologické popisy jednotlivých odrůd základního tržního a samozásobitelského významu s barevnými vyobrazeními, ale i stručný výklad o původu, rozšíření, botanickém zařazení, biologických znacích, vlastnostech atd.