Život v zatemění : Kapitoly z let 1938-1945 ve východních Čechách - Charbuský, Miloš (Kraj, 1980)
Práce dvou pardubických historiků se pokouší o zachycení obrazu všedních dní protektorátního života ve východních Čechách. Autoři se opírají nejen o archivní prameny a zprávy tehdejšího tisku, ale využívají i dobovýchpísniček, popěvků, veršů a lidového humoru.