Pražské metro 1978 : Stavba československo-sovětské spolupráce - Škorpil, Josef (Pragensia, 1978)
Fotografická publikace spolu s doprovodným textem zachycuje historii výstavby trasy A pražského metra. Ukazuje podíl této stavby na rozvoji a přestavbě Prahy, informuje o archeologických nálezech při ražení tunelů a stanic, opřípravě stavenišť a o československo-sovětské spolupráci. Provází čtenáře jednotlivými stanicemi trasy A a seznamuje s dalším postupem výstavby pražského metra.